torsdag 30. oktober 2008

Backpacking i Mexico, Belize og Guatemala

Hoestferie :D
Vi bestemte oss nu for aa reise nedover til guatemala og Belize med med buss. saa nu e ae, Mia, Runa, Tina, Kenneth og Magnus i Flores, Guatemala. Vi satt oss paa bussen fra Playa paa mandags kveld klokka 12 og hadde kjoept bussbillett til chetomal, 4 tima soer for playa, og derifra skulle vi ta det litt som det kom, viste bare at vi skulle ta en buss rett videre til Belize city. Bussen fra playa va en kjempefin og stor buss med AC, men va noen laaaange 4 tima for det va saa sinnsyjt kaldt i bussen. Skulle ikke trudd vi va fra norge, for vi holdte paa aa fryse oss ihjel og satt med haandklaerne over oss for aa faa litt vame i oss, mens alle andre laa aa sov i t=skjorte som at det skulle vaert perfekt temp.
Fra chetomal naar vi skulel videre dro vi aa kjoepte bussbillett og skulle da gaa til bussen. Tenkte det va en likedan buss vi skulle faa videre, for sto BARE saanne bussa paa busstasjonen, men neida. Ae fikk latterkrampe naar ae sporte en mann ka som va vaares buss aa han pekte paa den, for det va en liten og stygg minibuss. Men vi satt oss nu paa klokka 5 paa morran, og kom oss trykt fram til Belize City i 10 tia paa morran. Fikk sett masse av guatemala og belize. Derifra hadde vi planlagt aa dra til en liten oy, Caye Caulker, som laa en time unna med baattaxi, naa som passa perfekt, ettersom vi omtrent ble kasta ombord i den baaten med en gang vi kom ut av bussen. Det va en liten og kjempekoselig oy kor vi godt kunne blitt en natt til, men ettersom av vi ikke har saa mange daga paa oss, maatte vi videre. Det va masse koselige folk og vi hadde det doetsbra. Va ute aa fiska og snorkla med maaassse svaaere ekle fiska. Dem skulle vist vaere harmloes, men vi vakke heeelt trygg ettersom at vi viste at det va en saaann fisk som hadde drept steve irwin, han crocodile hunter fyrn. Det va artig, men va liiiitt redd.
Naar vi kom i land, va familien til han fyrn vi va ute i baat med klar for aa grille fisken vi hadde faatt. fikk redsnapper og baracuda. AA ae sloyde fisken. va aartig. Sto med vann til knaerne med masse fisk i vanne der vi sto som spiste fiskesloge vi heiv utti. etterpaa grilla dem fisken til oss, med gronnsaker og hjemmelaga hvitloksbrod. Va kjempegodt. Ae spiste fisken som ae hadde fiska, e ganske stolt over det ja. Rett derifra til vi baaten tilbake til belize city for aa derfira dra videre til Flores, Guatemala. Turen derifra og hit va ett eventyr i seg sjoel, men vi kom oss her ogsaa hel fram.
to be continued.

Ingen kommentarer: